In 2019 begint een nieuwe opleidingscyclus van de Belgische Spéléo-Secours. Hieronder vind je de data van de opleidingen. We zijn steeds op zoek naar nieuwe rekruten om de rangen te komen versterken, maar er zijn wel enkele zaken waarmee rekening moet gehouden worden alvorens je voor de Spéleo-Secours te willen engageren:

  • Je moet over voldoende ervaring beschikken, zowel op technisch vlak (minstens niveau brevet B) als op speleologische vlak (vb vlotte zelfstandige voortbeweging en kennis van de Belgische grotten)
  • Je moet ook bereid zijn om de kennis opgedaan tijdens de opleiding te onderhouden door achteraf jaarlijks deel te nemen aan een oefening, opleiding of bijscholing (dit is ook vastgelegd in de overeenkomst met de Staat)
  • Voor leden van het VVS en Speleo Nederland wordt er op gewezen dat Frans de communicatietaal is tijdens de opleidingen en interventies. De Spéléo-Secours is een werkgroep van het UBS (en 90° van de leden zijn Franstalig). Indien je niet begrijpt wat er wordt uitgelegd of gevraagd, kan er uiteraard niet op een efficiënte manier gewerkt worden.

Wil je meer weten over de Spéléo-Secours: http://www.speleosecours.be/010N_index.html

Contact VVS en Speleo NL: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Opleidingen 2019

Module 1 +2

11 en 12 mei waarschijnlijk regio Rochefort. Verplicht voor de nieuwelingen. Van de ‘anciens’ wordt verondersteld dat ze dit deel kennen (hoewel een opfrissing nooit geen kwaad kan).

Module 3 + herhalingsoefening

12 en 13 oktober. Waarschijnlijk regio Luik.