Beste jongeren en ouders

In 2020 gaan we eindelijk weer op buitenlands speleokamp met de VVS-jongeren. Het kamp vindt plaats in de eerste week van de paasvakantie, van zaterdag 4 tot en met zondag 12 april 2020

Waar

We trekken naar het zuiden van Frankrijk, meer bepaald naar het dorpje Cornus, gelegen in de Causse du Larzac in het departement Aveyron. In deze streek vinden we uitgestrekte natuur, charmante dorpjes en natuurlijk ontelbare grotten. We verblijven in een zeer ruime gîte met voldoende slaapkamers en een grote eetzaal. Meer informatie over de gîte vind je hier.

Voor wie

We organiseren dit kamp voor actieve VVS-jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Onder “actief” verstaan we dat de jongeren vóór de inschrijving nog recent hebben deelgenomen aan een jongerenweekend of -activiteit. Er wordt ook verwacht dat de jongeren lid zijn van het VVS, aangezien het kamp gesponsord wordt door het VVS en een speleoverzekering noodzakelijk is.

Kostprijs

De kostprijs bedraagt € 450 per persoon. Hierin zit alles inbegrepen: vervoer heen en terug, verblijf, eten, drinken, gebruik materiaal en een repatriëringsverzekering (deze sluiten wij af voor alle deelnemers).

Inschrijving

Inschrijven gebeurt via dit formulier op de VVS-website, van 15 oktober 2019 tot 1 december 2019. De plaatsen zijn beperkt dus wees er snel bij!

Vervoer

Voor het vervoer van en naar het kamp en het vervoer ter plaatse huren wij verschillende minibusjes (9 personen). Per busje zijn steeds minimaal twee chauffeurs (ouder dan 25, minimaal 3 jaar rijervaring) beschikbaar zodat de rit in alle veiligheid kan plaats vinden. De busjes zijn omnium verzekerd.

Begeleiding en kookploeg

De grottochten worden telkens uitgevoerd in kleine ploegjes met minimaal 2 begeleiders. De begeleiders beschikken minstens over brevet A, de meesten over Brevet B, en velen hebben bijkomende kaderopleidingen gevolgd (Bloso, initiateur, moniteur) zodat we veilige grottochten kunnen garanderen. Vanzelfsprekend is steeds een “thuiswacht” beschikbaar.

Ook dit jaar mogen we onszelf gelukkig prijzen met een geweldige kookploeg, die er telkens in slaagt om voor een zeer laag bedrag voortreffelijke maaltijden te voorzien. Uiteraard wordt er rekening gehouden met eventuele allergieën en de wens om vegetarisch te eten (aan te geven bij de inschrijving).

Nog vragen?

Nog meer informatie vind je in de volledige uitnodiging, die je vindt in de downloads.

Indien jullie nog vragen hebben, kunnen jullie ons steeds contacteren via e-mail: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser..