Zondag 15 september nodigt Speleo-Lux je uit om hun 60 jaar bestaan te vieren.

Naast een gezellige pint is er ook BBQ. Tevens biedt de club u een originele speleo-uitdaging aan met een bezoek aan de grot Ducasse, geanimeerd door de marionette “Noûve”.

De DEFI SPELEO is een oriëntatiecircuit door de vallei van Fond des Vaulx en zijn vele karst fenomenen. Een logboek met de verschillende te ontdekken sites wordt aan het begin van het circuit gegeven. Door te wandelen, klimmen, kruipen en afdalen verken je het parcours. De Trotti aux Fosses is volledig uitgerust,  een minimum aan technische bekwaamheid is vereist, reken op 4 tot 5 uur voor het volledige circuit.

Het is geen snelheidswedstrijd.

In de plaatselijke club kan je van je lunch genieten. De metgezellen en de kinderen zullen niet worden vergeten: de pop Noûve zal hen betoveren in de grot van de Ducasse met een magisch verhaal.

In de praktijk:

Adres:  Speleo-Lux, 25 rue Fond des Vaulx 6900 Marche-en-Famenne.

Pre-registratie voor de Spéléo-uitdaging per e-mail op het clubadres (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Prijs (ter plaatse te betalen): Speleo Challenge + BBQ en een drankje: 15 euro

Prijs zonder maaltijden: 5 euro (alleen toegang tot Trotti aux Fosses-parcours)

We vragen een registratie voor de maaltijd voor 1 september.

Opmerking: Trotti aux Fosses is de grootste open put in België.

Vanaf de oppervlakte bereik je de achterkant van de zaal door een rappel van 50 meter. Om naar buiten te gaan zijn verschillende opties mogelijk ... van eenvoudig tot moeilijk.

Als de omstandigheden het toelaten is de sifon in  het Grosse Biesse-netwerk mogelijk, voorzien je van een neopreencombinatie, duurtijd ongeveer 3 uur .