Toegangsmodaliteiten voor : de carrière van Savonnières-en-Perthois (France)

Oproep: respecteer de geldende regels.

Het ondergrondse gebied van Savonnières-en-Perthois is geclassificeerd als Natura 2000-gebied en als vleermuissite (https://inpn.mnhn.fr/site/natura2000/FR4100247). De vleermuizen nestelen en overwinteren voornamelijk in het zuidelijke deel van de steengroeve.

Na enkele problemen met speleo's in Savonnières-en-Perthois (Frankrijk), heeft de gemeente op lokaal niveau verschillende beslissingen genomen in afwachting van een besluit van de prefect om de toegang te limiteren en op welke manier een sleutel ter beschikking gesteld kan worden.

1. De toegang voor speleologen bevindt zich nu aan de ingang van Champ-au-Vin in het noorden van de steengroeve (48.608974 N - 5.130316 E). Momenteel is het mogelijk om zonder sleutel binnen te gaan links van de deur, langs het partieel ondergelopen gedeelte. Binnen kan men zich heroriënteren om de grotten terug te vinden. Meer informatie (plan van de steengroeve, afstand tot de grotten van de Champ-au-Vin, etc.) is te vinden op de website van het Lorrainse Huis van de Speleologie: http://maison-lorraine.ffspeleo.fr in de rubriek " Domaine spéléologique "

2. Het is verboden om in de "Rue de la Belgique" naar beneden te rijden met zijn voertuig om naar de ingang van Champ-au-Vin en de boerderij te gaan (de infoborden zullen aangebracht worden aan het kruispunt ter hoogte van het kerkhof, voor de afdaling naar de boerderij en de ingang). Speleologen parkeren hun voertuigen en kleden zich om op een kleine groene zone (48.606194 N - 5.129808 E) tegenover nr 15 van de Rue de la Belgique (opgelet: kans om zich hier vast te rijden bij regenval). Als deze plaats vol is, moet men zich parkeren in het dorp op de parkeerplaats achter het gemeentehuis (48.604469 N - 5.131022 E) tegenover nr. 13 van de Rue de l'église. Bij voorbaat dank om niet te luidruchtig of exhibitionistisch te zijn en de rust van de inwoners te bewaren ...

Dank aan allen om deze richtlijnen op te volgen zodat onze contacten met deze gemeente bestendigd blijven en de vrije toegang tot de ondergrond van Savonnières-in-Perthois gewaarborgd blijft.

http://csr-l.ffspeleo.fr