De oud-leden onder ons zullen zich de BID-avonden (Babel, Informatie en Dia’s) van weleer herinneren, het bestuur wil deze avonden opnieuw organiseren.

Op 30 juni 2023 organiseren we een eerste informatieavond in ons federatiehuis te Vilvoorde om 20.00 uur.

Met als onderwerp: Lightpainting, door Thomas Hadermann.

Op 18 juni 2023 organiseren we samen met de Werkgroep Grotduiken een Speleo Café op verplaatsing. Na een voormiddag vol ondergronds en/of onderwater avontuur zijn jullie van harte welkom vanaf 13.30 uur in Rhisnes, waar de grotduikers na een gezamenlijke ‘federatieduik’ aanschuiven bij de barbecue. Je bent natuurlijk ook welkom als je enkel zin hebt in een leuke babbel en een drankje.

Geef een seintje als je wil langskomen.

In onze vorige aankondiging las je dat je vanaf 21 mei 2023 een reportage over speleologie kon bekijken op PlattelandsTV. Die reportage is een beetje naar achteren geschoven in hun zendschema. Dus geen paniek. We komen wel op TV. Je kan je collega-speleologen aan het werk zien op de volgende momenten:

We hebben vernomen dat Vic Verlinden is overleden op 6 mei in Wilrijk.

Het altijd droef om iemand te verliezen. Velen hebben Vic gekend als gedreven speleoloog.

Het VVS wenst de familie en vrienden sterkte toe tijdens deze moeilijke periode.

Vanaf 1 februari 2023 zal er een nieuw sportdecreet van kracht zijn. Zo’n sportdecreet is wetgeving voor sportfederaties (en clubs!) en aldus verplicht om na te leven. Waar gaat het om?

Samen met andere VVS-leden na het grotten een pint pakken (of iets anders drinken), dat was het doel van het VVS Café op 23 oktober 2022. Met 27 bezoekers in onze VVS Unit maakten we er gezellige zondagnamiddag van. Voor ons was dit een geslaagde editie, getuige de sfeerbeelden.