Het noodweer van juli laatsleden laat nog steeds zijn sporen na. Naast het menselijke leed is er ook materiele schade aan huizen en infrastructuur. De ondergrond, grotten, werden evenmin gespaard. Veel ingangen werden onherkenbaar bij wijze van spreken, de herstellingswerken zijn volop bezig maar dat kost tijd en mankracht.

Vorig jaar tijdens de Algemene Vergadering is de idee geopperd om een vervanger te zoeken voor “Café aux Rochers”. Maar het café heeft zijn deuren niet kunnen openen, de reden moeten we niet ver zoeken.

Nu de activiteiten stilaan opnieuw zijn normale gang gaan is het moment gekomen om deze belofte in te lossen.

Op 9 september 2021 is Pierre Bourgeois overleden, 76 jaar.

Op 4 juni 2021 hielden we met het VVS, in samenwerking met Europ Assitance en ons makelaarskantoor Delva-Deceuninck een webinar om de bijstandsverzekering van Europ Assistance toe te lichten. De presentie die op deze webinar werd getoond en de opname van deze webinar werd toegevoegd aan ons artikel over de bijstandsverzekering.

Vanaf 1 september 2021 vallen zo goed als alle Corona-maatregelen voor het beoefenen van sport in Vlaanderen en Wallonië weg.

De laatste en volledige informatie vind je steeds op de UBS website: https://www.speleoubs.be/index.php/agenda/speleo-protocoles.

De opendeur van onze VVS unit was een succes. Vele speleo's kwamen af en zagen dat het goed was.

Enkele sfeerbeelden van onze opendeur kan je vinden in onze fotogalerij.

Erik De Groef zorgde voor het vastleggen van bewegende beelden. Zijn resultaat kan je hier bekijken.