Dinsdag 12 maart 2019 is een sombere dag voor Vlaamse Speleologen, Alex De Roover is deze dag plots overleden.

Alex recupereerde vrij goed na zijn val in Trou Bernard.

Maar toch liep het nog fout, niemand zag het aankomen, als je hem ging bezoeken  was hij zoals altijd heel optimistisch en zag er al stiekem naar uit om terug de ondergrond in te duiken.

De plannen waren bij wijze van spreken als gesmeed.

Maar het mocht niet zijn.

Via deze weg willen we in naam van het VVS en al zijn leden ons medeleven betuigen aan Francine, zijn naaste familie en vrienden. 

We wensen hen veel sterkte toe.

De verhuis van onze website, ledendatabase applicatie en e-mail adressen naar onze nieuwe hosting provider is afgerond.

Nu je dit artikel ziet, mag je terug alle wijzigingen doorvoeren op de website en in de ledendatabase.

Stel je iets vast dat volgens jouw niet correct werkt, aarzel dan zeker niet om dit te melden aan de webmaster: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.. Geef hierbij zoveel mogelijk details zodat ze het issue snel kunnen oplossen.

Onze algemene ledenvergadering gaat door op zaterdag 23 maart 2019.

13u30: Ontvangst

14u00: Aanvang vergadering

De clubs krijgen een uitnodiging met meer informatie.

De opendeur van onze VVS unit was een succes. Vele speleo's kwamen af en zagen dat het goed was.

Enkele sfeerbeelden van onze opendeur kan je vinden in onze fotogalerij.

Erik De Groef zorgde voor het vastleggen van bewegende beelden. Zijn resultaat kan je hier bekijken.

Het Waalse Gewest heeft de intentie om een regionale baan (N931) aan te leggen tussen de Maasvallei, N4, naar de E411.De weg zou door landbouwgebied lopen en eveneens de dorpen Maillen et Petit-Courrière doorkruisen. Deze weg zou een impact hebben op de omgeving, niet alleen voor de inwoners... dit project zou ook invloed kunnen hebben voor de Trou d'Haquin.

Het VVS heeft een nieuwe voorzitter: Björn van Staeyen.

Tijd voor mij om even terug te kijken op de afgelopen zeven jaar. Er zijn een aantal resultaten waar we als raad van bestuur best wel een beetje fier mogen op zijn, vind ik. Er was de Spelerpes in kleur. De organisatie van de Spleologische dagen, drie keer in Mozet en nu in Bernardfagne. De fusie van de twee vzw’s en vooral ons nieuw verbondshuis zijn de belangrijkste recente realisaties. Verder heeft de raad van bestuur ook een belangrijke rol gespeeld bij de geweldige doorstart van de jongerenwerking en de nieuwe redactie voor de spelerpes.