De algemene ledenvergadering wijkt af van de traditionele versie. We maken er een weekendje aan zee van.

De algemene ledenvergadering vindt plaats op zaterdag 2 maart 2024. En voor zij die willen, kunnen op zondag nog een dagje langer van de zeelucht genieten.

Op zaterdag en zondag is er de mogelijkheid om te gaan klimmen in De Oude Watertoren.

Op vrijdag 15 december 2023 geeft Tom Van Rooy van T&T Explo een inkijk over hun vorderingen in hun zoektocht naar de ondergrondse Vesder in Goffontaine.

In de vorige Spelerpes werd de ontdekking van de Puits de Flère al belicht. De ontdekkers zijn niet bij de pakken blijven zitten en hebben nog heel wat bijgevonden. Tom zal de nieuwe ontdekkingen toelichten op 15 december 2023.

In onze vorige aankondiging las je dat je vanaf 21 mei 2023 een reportage over speleologie kon bekijken op PlattelandsTV. Die reportage is een beetje naar achteren geschoven in hun zendschema. Dus geen paniek. We komen wel op TV. Je kan je collega-speleologen aan het werk zien op de volgende momenten:

Vanaf 1 februari 2023 zal er een nieuw sportdecreet van kracht zijn. Zo’n sportdecreet is wetgeving voor sportfederaties (en clubs!) en aldus verplicht om na te leven. Waar gaat het om?

Samen met andere VVS-leden na het grotten een pint pakken (of iets anders drinken), dat was het doel van het VVS Café op 23 oktober 2022. Met 27 bezoekers in onze VVS Unit maakten we er gezellige zondagnamiddag van. Voor ons was dit een geslaagde editie, getuige de sfeerbeelden.

De herdenking van Alex, die enkele weken na zijn ongeluk in de Bernard (2019) is overleden, werd al een paar keer uitgesteld. Maar op zaterdag 27 augustus 2022 is het uiteindelijk gelukt.
Hier vind je een video de herdenking, met enkele foto's en de speech van Marc De Hoon (TRT):