Na een zware tijd waarin het dagelijks leven door corona kwam stil te liggen, begint er langzaam aan weer ruimte te komen voor activiteiten. We kunnen weer voorzichtig gaan grotten en grotduiken. Wij vinden dat het nu dan ook tijd is om dit nieuwe begin met jullie te vieren. Om die reden zal er op 10 oktober a.s. bij ons verbondshuis in Vilvoorde een VVS winter-bbq georganiseerd worden voor alle leden. Tijdens die BBQ zal ook afscheid genomen worden van de vertrekkende bestuursleden. Omdat agenda’s snel vollopen kondigen we deze activiteit nu alvast aan, dus zet het in uw agenda. Nadere informatie over aanmelding, invulling en prijs volgt.

Update 8 juni

PERSBERICHT 07-07-2020 (UBS) - Hervatting van de speleologie

Wij danken u voor uw geduld.

Met genoegen kondigen we nu aan dat de beoefenen van speleologie (onder voorbehoud) vanaf maandag 8 juni is toegestaan.

De circulaire van de minister van Sport bereikte ons zaterdag. Deze informatie maakte het mogelijk om de "gids" bij te werken. De vertaalde samenvatting van de gids vind je hier:

Changed: 18/06/2020Size: 224.18 KBVersion 20.06.08

Let op, het hervatten van sport moet gebeuren in overeenstemming met bepaalde voorwaarden (protocollen) en in een georganiseerd kader (club). Beperkingen zijn nog steeds van toepassing tot 1 juli. We weten dat uw geduld op de proef is gesteld, maar het is belangrijk om het opgelegde kader te respecteren. Het gaat er om de federatie niet in moeilijkheden te brengen door een te snel herstel of niet in overeenstemming met de richtlijnen te handelen.

Om te voldoen aan het wettelijke kader maar ook om het ongemak te vermijden dat gepaard gaat met overmatig gebruik van bepaalde sites, hebben we een reserveringskalender voor deze grotten ontwikkeld. Ter herinnering: bijeenkomsten van beoefenaars op dezelfde site zijn altijd beperkt tot 1 juli.

Deze tool is tijdelijk, maar essentieel. U vindt alle informatie in de "gids" en op de UBS-website in de sectie "agenda".

Bedankt voor het opvolgen van deze procedures.

Initiaties, gidsen en andere omkaderingen zijn vanaf 1 juli toegelaten.

We zijn blij dat onze activiteiten kunnen worden hervat en we willen dat u er ten volle van profiteert en voor u en uw dierbaren zorgt!

De opendeur van onze VVS unit was een succes. Vele speleo's kwamen af en zagen dat het goed was.

Enkele sfeerbeelden van onze opendeur kan je vinden in onze fotogalerij.

Erik De Groef zorgde voor het vastleggen van bewegende beelden. Zijn resultaat kan je hier bekijken.

De speleologische dagen krijgen een welverdiende pluim van de FSE! Lees hun artikel in 3de nieuwsbrief van de FSE over de Speleologische Dagen.