De Algemene vergadering zal plaatsvinden op 4 - 5 maart.

4 én 5 maart? Ja, dat heb je goed gelezen. Maar wees gerust, we gaan geen 2 dagen vergaderen. De bedoeling is om deze te combineren met iets leuks voor alle leden van het VVS (en dus niet enkel de mensen die naar de vergadering komen) en bij uitbreiding voor partners, kinderen en andere aanverwanten. We zijn nog volop bezig dit verder uit te werken, maar noteer dus alvast dit weekend in jouw agenda en in die van jouw club.

Meer informatie volgt later.

Samen met andere VVS-leden na het grotten een pint pakken (of iets anders drinken), dat was het doel van het VVS Café op 23 oktober 2022. Met 27 bezoekers in onze VVS Unit maakten we er gezellige zondagnamiddag van. Voor ons was dit een geslaagde editie, getuige de sfeerbeelden.

Afgelopen vrijdag is er een speleo-ongeval gebeurd waarover de pers ondertussen uitgebreid aan het berichten is. Het Verbond van Vlaamse Speleologen wil via dit bericht wat meer duiding geven over het precieze relaas van de gebeurtenissen.

De herdenking van Alex, die enkele weken na zijn ongeluk in de Bernard (2019) is overleden, werd al een paar keer uitgesteld. Maar op zaterdag 27 augustus 2022 is het uiteindelijk gelukt.
Hier vind je een video de herdenking, met enkele foto's en de speech van Marc De Hoon (TRT):

Hij begon als mijnwerker in Zolder en schopt het nu tot de internationale top van de speleogie. Zo start TV Limburg de inleiding van hun reportage over de jongste stap van Marc Mentens in zijn speleo-loopbaan.

Het noodweer van juli laatsleden laat nog steeds zijn sporen na. Naast het menselijke leed is er ook materiele schade aan huizen en infrastructuur. De ondergrond, grotten, werden evenmin gespaard. Veel ingangen werden onherkenbaar bij wijze van spreken, de herstellingswerken zijn volop bezig maar dat kost tijd en mankracht.