Vanaf 1 februari 2023 zal er een nieuw sportdecreet van kracht zijn. Zo’n sportdecreet is wetgeving voor sportfederaties (en clubs!) en aldus verplicht om na te leven. Waar gaat het om?

De Algemene ledenvergadering zal plaatsvinden op 4 - 5 maart.

Zoals we eerder al hebben meegedeeld, zal deze Algemene ledenvergadering niet op een namiddag plaatsvinden, maar een volledig weekend in beslag nemen. Dat komt omdat we niet enkel gaan vergaderen. We voorzien een aanbod aan verschillende activiteiten waarbij we ook voldoende aanbod voorzien voor de mensen die niet aan de vergadering deelnemen.

Samen met andere VVS-leden na het grotten een pint pakken (of iets anders drinken), dat was het doel van het VVS Café op 23 oktober 2022. Met 27 bezoekers in onze VVS Unit maakten we er gezellige zondagnamiddag van. Voor ons was dit een geslaagde editie, getuige de sfeerbeelden.

Afgelopen vrijdag is er een speleo-ongeval gebeurd waarover de pers ondertussen uitgebreid aan het berichten is. Het Verbond van Vlaamse Speleologen wil via dit bericht wat meer duiding geven over het precieze relaas van de gebeurtenissen.

De herdenking van Alex, die enkele weken na zijn ongeluk in de Bernard (2019) is overleden, werd al een paar keer uitgesteld. Maar op zaterdag 27 augustus 2022 is het uiteindelijk gelukt.
Hier vind je een video de herdenking, met enkele foto's en de speech van Marc De Hoon (TRT):

Hij begon als mijnwerker in Zolder en schopt het nu tot de internationale top van de speleogie. Zo start TV Limburg de inleiding van hun reportage over de jongste stap van Marc Mentens in zijn speleo-loopbaan.