Hier vindt u internationaal speleo nieuws en informatie, die niet vanuit de Europeese Speleo Federatie komt.

De steengroeve in Savonnières-en-Perthois is tot nader bericht niet meer toegangelijk.

Op 26 januari werd de aftrap gegeven voor het Internationaal jaar van de Grotten en de Karst.

Je kunt deze openingspresentie hier bekijken.

Het jaar van de speleologie en Karst heeft tot doel om de speleologie aan een breed publiek voor te stellen. Je mag de termen in zijn breedste vorm interpreteren.

Op 26 januari besloten het Franse organisatiecomité van de Franse Speleologische Federatie (FFS) en de leden van het Bureau van de Internationale Unie voor Speleologie (UIS) unaniem tot het volgende vanwege de onzekerheid over de evolutie van de COVID-19 pandemie:

De International Union of Speleology (UIS) heeft de grote eer om uitgenodigd te worden voor de openingsceremonie van het Internationaal Jaar van grotten en Karst (IYCK) op het hoofdkwartier van UNESCO in Parijs. Grotten hebben nog nooit zo'n hoog internationaal podium gehad om de wereld over hun belang te leren! Helaas, vanwege de aanhoudende COVID-pandemie, werd de opening een UIS-virtuele gebeurtenis zijn op dezelfde dag, 26 januari 2021. De UIS en UNESCO zoeken een datum later in 2021 voor een viering van de IYCK op het hoofdkwartier van UNESCO.

De organisatie van het 18de internationale UIS congres in 2021 in Frankrijk is dringend op zoek naar sprekers en presentaties.

Lees hier wat je dient te doen om je aan te melden:

Bekijk hier de officiële van het 18e Internationale Congres voor Speleologie 2021, van 25 juli tot 1 augustus 2021:

Inschrijven kan via de website van het congres: https://uis2021.speleos.fr