Hier vindt u internationaal speleo nieuws en informatie, die niet vanuit de Europeese Speleo Federatie komt.

Het UIS, de internationale speleofederatie, heeft beslist om het internationale jaar van de grotten en karst te verlengen tot 2022. Lees hier meer over hun beslissing.

Er zijn reeds 110 evenementen in het kader van het IYCK gepland. En er kunnen er nog bij van uit. Heb je suggesties of ideeën, werk ze uit. Vanuit het VVS ondersteunen we evenementen die georganiseerd worden in het kader het internationaal van de grotten en karst.

We kregen nieuws dat de website over de Grotte de Barjac (Ardèche, Frankrijk) online staat:

De aanhoudende COVID-19 pandemie vereist dat het 18e Internationaal Congres van Speleologie, dat gepland stond voor dit jaar in Frankrijk, wordt uitgesteld naar 24-31 juli 2022 op dezelfde locatie. Alle inschrijvingen en documebten die voor 2021 worden verzonden, worden voor 2022 geaccepteerd en kunnen indien nodig worden geannuleerd of aangepast.

Bekijk de website van het Congres voor meer informatie: https://uis2021.speleos.fr/

De steengroeve in Savonnières-en-Perthois is tot nader bericht niet meer toegangelijk.

Op 26 januari 2021 werd de aftrap gegeven voor het Internationaal jaar van de Grotten en de Karst.

Je kunt deze openingspresentie hier bekijken.

Het jaar van de speleologie en Karst heeft tot doel om de speleologie aan een breed publiek voor te stellen. Je mag de termen in zijn breedste vorm interpreteren.

De International Union of Speleology (UIS) heeft de grote eer om uitgenodigd te worden voor de openingsceremonie van het Internationaal Jaar van grotten en Karst (IYCK) op het hoofdkwartier van UNESCO in Parijs. Grotten hebben nog nooit zo'n hoog internationaal podium gehad om de wereld over hun belang te leren! Helaas, vanwege de aanhoudende COVID-pandemie, werd de opening een UIS-virtuele gebeurtenis zijn op dezelfde dag, 26 januari 2021. De UIS en UNESCO zoeken een datum later in 2021 voor een viering van de IYCK op het hoofdkwartier van UNESCO.