Hier vindt u internationaal speleo nieuws en informatie, die niet vanuit de Europeese Speleo Federatie komt.

Met trots mogen we melden dat Marc Mentens, voorzitter van speleoclub Cueva, op zondag 31 juli 2022 verkozen is als bestuurslid van het UIS (de Union International de Spéléologie).

We wensen Marc veel succes met deze uitdaging.

De CDS55 (Comité Départemental de Spéléologie de la Meuse) en LiGES (Ligues Grand Est de Spéléologie) hebben mede dankzij het lobbywerk van de UBS en het VVS een overeenkomst kunnen sluiten met de verschillende eigenaars en uitbaters van Carrière du Village de Savonnières en Perthois.

Cavers, wetenschappers en alle Karst-liefhebbers!

Zoals jullie weten zal het Internationaal Congres voor Speleologie gepland in 2021 maar uitgesteld vanwege de pandemie, eindelijk gehouden worden van 24 tot 31 juli 2022! Het wordt het grote evenement van het Karstjaar, niet te missen volgend jaar!

Op maandag 13 september 2021 van 10:00 - 13:00 wordt het Internationaal Jaar van Grotten en Kast gevierd op het hoofdkwartier van UNESCO te Parijs. Je kan deze viering online bijwonen.

Het UIS, de internationale speleofederatie, heeft beslist om het internationale jaar van de grotten en karst te verlengen tot 2022. Lees hier meer over hun beslissing.

Er zijn reeds 110 evenementen in het kader van het IYCK gepland. En er kunnen er nog bij van uit. Heb je suggesties of ideeën, werk ze uit. Vanuit het VVS ondersteunen we evenementen die georganiseerd worden in het kader het internationaal van de grotten en karst.

We kregen nieuws dat de website over de Grotte de Barjac (Ardèche, Frankrijk) online staat: