Hier vindt u internationaal speleo nieuws en informatie, die niet vanuit de Europeese Speleo Federatie komt.

 
Bernard Magos is op 16 januari overleden.
Na een lange strijd tegen zijn ziekte heeft hij strijd moeten opgeven.
Een grote persoonlijkheid is ons ontgaan, zijn naam zal altijd verbonden blijven met Trou Bernard.
Veel sterkte aan zijn naaste en speleovrienden.

De Karst and Cave Protection Commission van de International Union of Speleology (UIS) is verheugd de opening van de PRIX France HABE 2023 aan te kondigen.

Het doel van deze prijs van 300€ is om de bescherming van karst en grotten te promoten. Hun natuurlijk erfgoed is een steeds rijkere bron van bewezen informatie over de geschiedenis van onze planeet en van de mensheid, waardoor we op een meer doordachte, effectieve en duurzame manier kunnen handelen voor de toekomst van ons milieu.

Met trots mogen we melden dat Marc Mentens, voorzitter van speleoclub Cueva, op zondag 31 juli 2022 verkozen is als bestuurslid van het UIS (de Union International de Spéléologie).

We wensen Marc veel succes met deze uitdaging.

De CDS55 (Comité Départemental de Spéléologie de la Meuse) en LiGES (Ligues Grand Est de Spéléologie) hebben mede dankzij het lobbywerk van de UBS en het VVS een overeenkomst kunnen sluiten met de verschillende eigenaars en uitbaters van Carrière du Village de Savonnières en Perthois.

Cavers, wetenschappers en alle Karst-liefhebbers!

Zoals jullie weten zal het Internationaal Congres voor Speleologie gepland in 2021 maar uitgesteld vanwege de pandemie, eindelijk gehouden worden van 24 tot 31 juli 2022! Het wordt het grote evenement van het Karstjaar, niet te missen volgend jaar!

We kregen nieuws dat de website over de Grotte de Barjac (Ardèche, Frankrijk) online staat: