De Europese Speleologische Federatie (FSE) is een internationale groepering van de speleologische federaties of nationale verenigingen van heel Europa.

De FSE promoot speleologie in al zijn vormen. Dit zowel op sportief als wetenschappelijk gebied.

De FSE zet alle activiteiten en structuren op die nodig zijn om haar doelstellingen te bereiken, zoals commissies, werkgroepen, vergaderingen, enz.

Op de website van de FSE vind je meer informatie: https://www.eurospeleo.eu/en/

Omwille van het corona-virus gaat het EuroSpeleo Forum van 2020 in Burgos, Spanje niet door. Dit wordt herpland na 2021.

Het EuroSpeleo Protection Symposium, gepland in september 2020, is geannuleerd. Een nieuw symposium is reeds gepland van 26 - 31 oktober 2021.

De General Assembly van de FSE was gepland tijdens het EuroSpeleo Forum. Dit gaat in 2020 niet door in fysieke vorm, maar wel digitaal in september 2020. De afgevaardigden zullen hiervoor worden gecontacteerd.

Lees hier de volledige communicatie vanuit het FSE (in het Engels of Frans):

De Europese Speleologische Federatie (FSE) en haar Europese Commissie voor grotbescherming (ECPC) zijn verheugd de lancering van de oproep voor het EuroSpeleo-beschermingslabel 2020 te kunnen aankondigen. Het bijgevoegde aanvraagformulier en meer informatie vindt u (deadline voor aanmelding 31 juli 2020). U vindt het aanvraagformulier ook op de FSE-website: https://www.eurospeleo.eu/en/commissions-en/cave-protection/ecpc-activities/eurospeleo-protection-label.html

De EuroSpeleo nieuwsbrief van maart 2020 staat online. Je kan de Engelse versie bekijken via de volgende link of de Frantalige versie via deze link.

De EuroSpeleo nieuwsbrief van december 2019 staat online. Je kan de Engelse versie bekijken via de volgende link of de Frantalige versie via deze link.

De EuroSpeleo nieuwsbrief van september 2019 staat online. Je kan de Engelse versie bekijken via de volgende link of de Frantalige versie via deze link.

De EuroSpeleo nieuwsbrief van juni 2019 staat online. Je kan de Engelse versie bekijken via de volgende link of de Frantalige versie via deze link.