Zondag 15 september nodigt Speleo-Lux je uit om hun 60 jaar bestaan te vieren.

Naast een gezellige pint is er ook BBQ. Tevens biedt de club u een originele speleo-uitdaging aan met een bezoek aan de grot Ducasse, geanimeerd door de marionette “Noûve”.

De EuroSpeleo nieuwsbrief van juni 2019 staat online. Je kan de Engelse versie bekijken via de volgende link of de Frantalige versie via deze link.

Toegangsmodaliteiten voor : de carrière van Savonnières-en-Perthois (France)

Oproep: respecteer de geldende regels.

Het ondergrondse gebied van Savonnières-en-Perthois is geclassificeerd als Natura 2000-gebied en als vleermuissite (https://inpn.mnhn.fr/site/natura2000/FR4100247). De vleermuizen nestelen en overwinteren voornamelijk in het zuidelijke deel van de steengroeve.

Na enkele problemen met speleo's in Savonnières-en-Perthois (Frankrijk), heeft de gemeente op lokaal niveau verschillende beslissingen genomen in afwachting van een besluit van de prefect om de toegang te limiteren en op welke manier een sleutel ter beschikking gesteld kan worden.

De EuroSpeleo nieuwsbrief van maart 2019 staat online. Je kan de Engelse versie bekijken via de volgende link of de Frantalige versie via deze link.

90 jaar van georganiseerde speleologie in Bulgarije en 45 jaar van speleo redding in Bulgarije.

Het EuroSpeleo Forum 2019 in Sofia, Bulgaria gaat door van 26 tot 29 September 2019.

13th EuroSpeleo Forum 2019 in Sofia, Bulgaria
- 90 years of organized speleology in Bulgaria and 45 years of cave rescue in Bulgaria