Welkom op de website van het Verbond van Vlaamse Speleologen. Het VVS is een erkende sportfederatie die de Vlaamse speleologen en de speleoclubs vertegenwoordigt. Wij willen vooral dat elke speleoloog zijn sport veilig en kwaliteitsvol kan beleven.

Onze enthousiaste begeleiders nemen jong en oud mee op ontdekkingsreis in de onderwereld.  Voor de leden die alle technieken willen kennen en beheersen is er onze Werkgroep Speleologische Vorming (WSV) die gestructureerde opleidingen van zeer hoog niveau aanbiedt. En we zijn ook heel trots op ons kwaliteitstijdschrift Spelerpes.

Wat is Speleologie? Speleologie is ‘het laatste avontuur’, biedt de mogelijkheid om nog onverkende gebieden te ontdekken en exploreren. Het is een sport, gekruid met een snuifje wetenschap, en vooral veel avontuur. Bij ons staat kameraadschap boven competitie. Samen komen we ver!

Wil je het graag zelf ontdekken? Wil je het allemaal zelf eens meemaken? Met een groepje vrienden een avontuurlijk weekendje of daguitstap beleven? Geen probleem!

Ben je jonger dan 20 en wil je graag eens mee op stap met de Jongeren? Genieten van avontuurlijke tochten en een keitoffe sfeer!

Wil je graag ineens lid worden van een speleoclub in jouw regio?

Dat kan allemaal! Kijk snel bij Lid worden om te zien wat je moet doen!