De werkgroep heeft tot doel mensen samen te brengen die interesse vertonen voor het fotograferen ondergronds. In een klassiek speleoteam is de fotograaf dikwijls verplicht tussendoor snel wat kiekjes te nemen, wat niet altijd het gewenste resultaat met zich meebrengt.

De werkgroep biedt, onder deskundige leiding, de gelegenheid te gaan grotten om de speleofotografie in al haar facetten wat extra kleur te geven.

De huisfotograaf

Kom je op één van de activiteiten van VVS, WSV, ... iemand tegen die je enkel bekijkt via een lens. Dan is de kans groot dat je Dirk Vandorpe tegen het lijf bent gelopen.

3D Fotografie en video

David Deroest van SPEKUL maakt van stereofotografie en -video zijn levenswerk.
Zijn 3D diavertoning over Speleologie in binnen- en buitenland zijn ronduit schitterend.
Meer weten kijk dan eens op zijn site

Speleo-video

Dat Vlaamse speleofilm geen loos begrip is, wisten we al. Nu kan je op YouTube een voorfilmpje zien voor de Speleo DVD van Rik Martens. Een compilatie van eerder gemaakte films.

Een hele tijd geleden had ik het plan opgevat om meer goede foto’s en filmpjes van eigen bodem in de Spelerpes te krijgen. Ik legde mijn oor te luisteren en vernam dat er wel wat interesse bestaat voor een cursus ondergrondse videografie. Gezien ik al een jaar of tien cursus onderwatervideografie geef en de stap naar ondergronds dus niet zo groot was, besloot ik ook voor deze specialiteit een presentatie op te stellen.

De Werkgroep Ondergrondse Fotografie en Videografie (WOFV) organiseert voor de derde maal een fotowedstrijd. Het doel van de wedstrijd is om via fotografie de ondergrondse wereld te promoten. Ook ditmaal gaan we internationaal en stellen we de wedstrijd open voor alle speleologen van elke nationaliteit. Er zijn categorieën voor jeugd en gevorderden zodat ieder zich kan meten met deelnemers van hetzelfde niveau..