De EuroSpeleo nieuwsbrief van september 2019 staat online. Je kan de Engelse versie bekijken via de volgende link of de Frantalige versie via deze link.

Het UIS (Union Internationale de Spéléologie) heeft een nieuw UIS-Bulletin gepubliceerd. Je kan de digitale versie hier vinden: http://www.uis-speleo.org/downloads/uis-bulletins/uisb611.pdf

De EuroSpeleo nieuwsbrief van juni 2019 staat online. Je kan de Engelse versie bekijken via de volgende link of de Frantalige versie via deze link.

Toegangsmodaliteiten voor : de carrière van Savonnières-en-Perthois (France)

Oproep: respecteer de geldende regels.

Het ondergrondse gebied van Savonnières-en-Perthois is geclassificeerd als Natura 2000-gebied en als vleermuissite (https://inpn.mnhn.fr/site/natura2000/FR4100247). De vleermuizen nestelen en overwinteren voornamelijk in het zuidelijke deel van de steengroeve.

Na enkele problemen met speleo's in Savonnières-en-Perthois (Frankrijk), heeft de gemeente op lokaal niveau verschillende beslissingen genomen in afwachting van een besluit van de prefect om de toegang te limiteren en op welke manier een sleutel ter beschikking gesteld kan worden.

De EuroSpeleo nieuwsbrief van maart 2019 staat online. Je kan de Engelse versie bekijken via de volgende link of de Frantalige versie via deze link.

De EuroSpeleo nieuwsbrief van oktober 2018 staat online. Je kan de Engelse versie bekijken via de volgende link of de Frantalige versie via deze link.