Dit is een uittreksel uit het reglement van inwendige orde van de werkgroep grotduiken, aangevuld met praktische informatie hoe je een door het VVS beheerde sleutel kunt aanvragen en waar je deze sleutel kan bekomen.

Bij het gebruik van de grotduiksleutels dient steeds het RIO van de werkgroep grotduiken nageleefd te worden:

Gewijzigd: dinsdag 06 december 2022 15:20Grootte: 239.61 KBVersie: 22.03.05

Hoe een clubsleutel bekomen

Clubs met minimaal 5 duikers kunnen over een sleutel beschikken, ongeacht of zij al dan niet een peter onder hun leden hebben.
De aanvraag voor het verkrijgen van een sleutel binnen de club, moet door de clubvoorzitter worden ingediend bij het VVS, die de 'Commission de Plongée Souterraine' contacteert.
Voor een bekomen sleutel dient aan het VVS een waarborg te worden betaald.
De sleutels blijven eigendom van de UBS en dienen op haar eerste verzoek te worden overgemaakt aan de UBS.

Gebruik van sleutels

Een sleutel is de verantwoordelijkheid van de clubvoorzitter of een afgevaardigde.
Deze clubsleutel is gereserveerd voor intern gebruik door clubleden (peter en/of duiker erkend door de Commission/WGD) en kan niet worden uitgeleend aan mensen buiten de club zonder de uitdrukkelijke toestemming van de Commission/WGD.
2 sleutels worden centraal in een kluisje aan de gevel van de VVS-unit in Vilvoorde geplaatst. Deze sleutels kunnen aangevraagd worden door alle VVS-grotduikers.

Lijst sleutels VVS

  • Science Explorers - Oost-Vlaanderen (clubsleutel)
  • TRT - Antwerpen (clubsleutel)
  • Cascade - West-Vlaanderen (clubsleutel)
  • VVS Verbondshuis - Vlaams-Brabant (2 sleutels voor alle VVS-grotduikers)
Aanvragen van een VVS sleutel
  • Doe een aanvraag voor reservering van een sleutel bij de werkgroep grotduiken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Een lid van de werkgroep zal de reservatie bevestigen indien er nog een sleutel beschikbaar is en je een code bezorgen om de sleutel af te kunnen halen.
  • Haal de sleutel op aan het VVS-Verbondshuis met de code die je ontvangen hebt.
  • (Geniet van je duik).
  • Plaats de sleutel zo snel mogelijk terug na gebruik terug aan het VVS-Verbondshuis.

Locatie van het VVS-Verbondshuis: Mechelsesteenweg 586 c 10, 1800 Vilvoorde

Andere beschikbare sleutels 

Sleutels staan ter beschikking thuis bij de leden van de 'Commission de Plongée Souterraine' op verzoek van een door de Commission/WGD erkende duiker. De lijst van leden van de commission is te bekomen in het Maison de la Spéléologie.

Een door de Commission/WGD erkende duiker heeft tevens de mogelijkheid om een sleutel af te halen op het hoofdkantoor van UBS in het 'Maison de la Spéléologie' te Namen. Deze sleutel kan louter na reservatie tijdens de openingsuren ter plaatse worden afgehaald.

Maison de la Spéléologie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. -  tel. +32 81 23 00 09, Avenue Arthur Procès 5 te 5000 Namen